Aktualnosci

Nowa strona Wydziału

Dodano: 21.06.2021 (poniedziałek)

Informujemy, że dotychczasowa strona jest stroną archiwalną. Zapraszamy na naszą nową stronę, tutaj....

czytaj więcej >>

Konferencja NUTRITION AND QUALITY OF LIFE OF THE ELDERLY już 23 – 24 czerwca

Dodano: 17.06.2021 (czwartek)

  Polish Society of Nutritional Sciences – Warsaw Division (PTNŻ O/Warszawa) and Department of Human Nutrition, Institute of Human Nutrition Sciences, WULS – SGGW are pleased to invite you to the International Scientific Conference in hybrid form.     Nutrition...

czytaj więcej >>

Letnia Szkoła Terapii Otyłości

Dodano: 15.06.2021 (wtorek)

W dniach 17-19 czerwca 2021 odbędzie się Letnia Szkoła Terapii Otyłości organizowana przez Prof. dr hab. n. med. Lucynę Ostrowską (Zakład Dietetyki i Żywienia Klinicznego, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Białymstoku Część 1...

czytaj więcej >>

Wirtualny spacer po Wydziale Żywienia Człowieka

Dodano: 2.06.2021 (środa)

Zapraszamy na wirtualny spacer po Wydziale Żywienia Człowieka – kliknij tutaj!...

czytaj więcej >>

II Ogólnopolska Konferencja Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”

Dodano: 8.06.2021 (wtorek)

Szanowni Państwo,  Koło Naukowe Żywieniowców SGGW w Warszawie ma przyjemność zaprosić Państwa – studentów I, II, III stopnia i jednolitych studiów magisterskich oraz studentów Szkoły Doktorskiej do wzięcia udziału w II edycji Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje...

czytaj więcej >>

BEZPŁATNE SZKOLENIE – KIPER HERBATY

Dodano: 2.06.2021 (środa)

BEZPŁATNE SZKOLENIA DLA STUDENTÓW STUDIÓW STACJONARNYCH WYDZIAŁU ŻYWIENIA CZŁOWIEKA SGGW – REKRUTACJA! W ramach projektu „Synergia – zintegrowany program rozwoju SGGW” (POWER 2), realizowane będą szkolenia przeznaczone dla Studentek i Studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie...

czytaj więcej >>

Zbliża się Dzień Dziecka! Przyłączmy się wszyscy do akcji „Szkoła z pomocą na Dzień Dziecka”

Dodano: 26.05.2021 (środa)

Zachęcamy Pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka oraz Studentów Wydziału Żywienia Człowieka SGGW, aby z okazji tego szczególnego dnia przekazać drobne wpłaty i darowizny na rzecz polskich i/lub międzynarodowych organizacji humanitarnych, które za ich pośrednictwem trafią...

czytaj więcej >>

STUDIA ZAGRANICZNE – ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 6 CZERWCA 

Dodano: 10.05.2021 (poniedziałek)

Uczelniane Biuro Współpracy Międzynarodowej ruszyło z naborem uzupełniającym studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+. Nabór trwa do 6 czerwca i dotyczy wyjazdów na studia w roku akademickim 2021/22 w semestrze letnim. Wszystkie informacje i wzory...

czytaj więcej >>

Piknik Naukowy startuje 8 maja!

Dodano: 7.05.2021 (piątek)

Tegoroczny 24. Piknik Naukowy już od jutra. Wirtualny Piknik będzie trwał cały tydzień. My też tam jesteśmy. Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW będzie w tzw. wirtualnych namiotach w Strefie Zdrowia od poniedziałku. Poniżej szczegółowe informacje dotyczące wydarzenia....

czytaj więcej >>

Rozstrzygnięcie konkursu na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców

Dodano: 6.05.2021 (czwartek)

Przedstawiamy wyniki głosowania w Wydziałowym konkursie na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców. Najwięcej głosów zdobyły przepisy przygotowane przez:Martynę Patokę – za sałatkę „chwila orzeźwienia”Natalię Michalską – za sałatkę brokułową w jadalnej miseczceJulię Podlewską –...

czytaj więcej >>

Wydziałowy konkurs na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców

Dodano: 27.04.2021 (wtorek)

Z okazji przypadającego w tym miesiącu Światowego Dnia Zdrowia, biorąc pod uwagę misję naszego Instytutu i Wydziału, Dr inż. Artur Głuchowski, przy wsparciu zespołu z Zakładu, przygotował dla Studentów naszego Wydziału konkurs na przepis na...

czytaj więcej >>

Przyłączmy się do akcji „Szkoła ze smakiem i pomocą”

Dodano: 26.04.2021 (poniedziałek)

Studentka naszego Wydziału, Weronika Kilar, uczestniczka programu „Bake off-ale ciacho”, pełna pasji w sztuce cukierniczej, w ramach akcji charytatywnej „Operacja Asi”, aktywnie włączyła się w działalność dobroczynną i stworzyła ebook, który zawiera 68 stron ze...

czytaj więcej >>

Komunikat Rektora w sprawie organizacji zajęć dydaktycznych od 26.04. do 30.04.2021 r. w związku z rozwojem pandemii COVID-19

Dodano: 23.04.2021 (piątek)

Szanowni Pracownicy, Studenci i Doktoranci!   W związku z sytuacją epidemiczną w kraju, przedłużam do 30 kwietnia 2021 r. okres obowiązywania wprowadzonych 18 marca br. ograniczeń zajęć stacjonarnych prowadzonych w siedzibie SGGW oraz w jednostkach...

czytaj więcej >>

Nowa prelekcja Wszechnicy Żywieniowej już dostępna!

Dodano: 20.04.2021 (wtorek)

Zapraszamy na comiesięczną prelekcję Wszechnicy Żywieniowej SGGW: Dieta planetarna – czas na zdrową równowagę! Wykład prowadzą dr inż. Ewa Halicka oraz mgr Agata Szczebyło. Nagranie dostępne jest na kanale YouTube Wszechnicy Żywieniowej SGGW: https://www.youtube.com/watch?v=tnucud1Qun0...

czytaj więcej >>

Zapraszamy na wirtualne Dni Otwarte SGGW

Dodano: 19.04.2021 (poniedziałek)

W dniach 20 – 24 kwietnia zapraszamy na Dni Otwarte na naszej Uczelni! Wirtualne stoisko naszego wydziału znajdziesz tutaj. Dni Otwarte online, które odbędą się w dniach 20-24 kwietnia to doskonała okazja dla kandydatów na studia, aby dowiedzieć się jakie przedmioty zdawać...

czytaj więcej >>